Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De jaarwisseling is een uitstekend moment om het verleden het verleden te laten en met een frisse nieuwe blik de toekomst in te kijken.

Terugblik 2016:
Er bestaat geen twijfel dat dit jaar geen goed sportjaar was. Slecht twee wedstrijdjes kon ik starten, beide in mijn eigen achtertuin. De rest van het jaar bestond voornamelijk uit het zoeken naar de belasting-belastbaarheidsgrens van mijn dwarse knie.
In december heb ik twee weken getraind met Team 4 Mijl op Lanzarote. Hier kon ik meer loopdagen achter elkaar maken dan ik van tevoren had gedacht. Langzaam kwam er weer wat hoop aan de horizon. Het enige wat niet goed ging op Lanzarote was voor langere tijd heuvel af lopen. Door de continue voorwaartse schuifkrachten raakte mijn knie geïrriteerd en werd dik. Gelukkig herstelde dit na een dag looprust en kon ik met behulp van een stabiliserende MTC tape alle trainingen goed doen.

 

Vooruitblik 2017:
Door op een iets andere manier mijn trainingen in te delen hoop ik mijn knie belastbaarder te maken zonder al te vaak een reactie te krijgen in de vorm van zwelling.
Tot dusver is dit niet helemaal gelukt, maar in samenspraak met coaches Eddy Kiemel (lopen) en Jacob Veenstra (kracht) lijkt het nu de goede kant op te gaan.
2017 staat in het teken van het najaar, daar wil ik eindelijk weer eens van start bij een grote wedstrijd. En het liefst ééntje van 42,2km.

Soms is het maar goed dat je niet weet hoeveel rondes je eigenlijk moet spelen, voordat je je doel bereikt…

Dit bericht is geplaatst in geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>