Achilleshiel

Al jaren ben ik in de veronderstelling dat mijn lastige knie mijn achilleshiel is. Zoals elke sporter heb ook ik een zwakke plek in de schakel.
Tot 4 weken geleden, toen ik plotselinge pijn in de achillespees kreeg, en later een letterlijke achilleshiel bleek. 4 echo’s verder is er het één en ander duidelijk. Een partieel ruptuur in de achillespees en erg laag belastbaar peesweefsel. Het herstel zal in twee stappen gaan, eerst moet de ruptuur herstellen en vervolgens kan ik met het peesweefsel aan de gang. Achilleshiel

Fietsen, zwemmen en aquajoggen geven geen klachten. Dus afgelopen zaterdag ben ik samen met 3 mannen bij zonsopgang op de racefiets gestapt om uiteindelijk 362km later in Maastricht te arriveren. Na alle warme dagen moest het uitgerekend deze dag regenen en kwam de wind precies uit de verkeerde richting. Maar na Zwolle zou alles anders zijn, hoop doet fietsen ;-)

Start in Groningen

Start in Groningen

Helaas bleek dat niet helemaal het geval. Het was niet koud en we hadden weinig materiaalpech. Slechts 2 lekke banden. De laatste 70km hadden we beschikking over 2 superknechten. Ze hadden de route omgekeerd al verkend en konden ons zo naar Maastricht loodsen.

2017-06-25-PHOTO-00000241

Het bordje Maastricht passeerden we helaas niet, maar een grote gele ‘M’ voldeed ook als finishfoto. De ‘M’ van Maastricht, die we net voor zonsondergang wisten te bereiken. Het was een bijzondere dag waarin het landschap langzaam veranderde van open velden naar heide, naar bos en vanaf de Posbank steeds heuvelachtiger werd.

 

 

 

Weinig spierpijn, geen zadelpijn, maar mijn stem ben ik ergens tussen Zwolle en Maastricht verloren. Ik had de puf niet meer om terug te fietsen om ‘m te zoeken…..

Finish in Maastricht

Finish in Maastricht

Dit bericht is geplaatst in geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>