Biografie

Stefanie BoumaJonger dan de jongste minipupil is het allemaal begonnen bij atletiekvereniging Impala in Drachten. Onder enthousiaste begeleiding van juf Van Heuveln en juf Wijnalda leerde ik allerlei onderdelen van de atletiek. Al gauw bleek dat ik te klein was om hoog te springen, te slap was om kogel te stoten en te weinig snelheid had om ver te springen. Toen ben ik gaan hardlopen. Als klein pupilletje eerst 600m, deze afstand heeft zich over de jaren heen uitgebreid tot de 3000m en 5000m op de baan. En langere afstanden op de weg.

Na jaren alleen hardgelopen te hebben leek het me een uitdaging eens een 1/8e triathlon te volbrengen. Ik had al jaren langs de kant gestaan bij de triathlon van Drachten, nu wilde ik zelf eens weten hoe het voelde om de triatlon te doen. Met een geleende fiets ging ik van start. De triathlon beviel me goed, en al gauw maakte ik plannen voor de triathlon van het jaar daarop. Ik heb zelf een fiets aan geschaft en ben begonnen met meer trainen van het zwemmen en het fietsen. Het zwemmen vond ik destijds niet leuk genoeg om veel voor te trainen, daarom besloot ik dit eerst te laten voor wat het was. Zo werd ik duatlete.

In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeute bij Thetra, Centrum voor Therapie en Training in Groningen. Daarnaast heb ik in 2010 mijn studie Bewegingswetenschappen afgerond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>